Moja priča

Moja priča

Ja sam Simona, osnivačica ARYA INTIMATES brenda donjeg rublja za žene nakon mastektomije. Htjela bih vam ispričati svoju priču te se nadam da će to potaknuti i vas da podijelite svoje priče i pridružite se zajednici koju stvaramo ovdje u ARYA INTIMATES (šaljite nam vaše priče, rado ćemo ih objaviti).

S 30 godina, pri kraju trudnoće dijagnosticiran mi je karcinom dojke. Taj dan u listopadu 2016. godine promijenio mi je život i zatresao tlo pod nogama. Vratila sam se iz Italije gdje sam živjela prethodnih 5 godina, planirala vjenčanje, imala hobi s dizajnom bikinija koji sam namjeravala pretvoriti u posao, mirnu trudnoću, osjećala sam se fizički snažno i zdravo. Ali imala sam tu jednu kvržicu koju sam ignorirala, koja se na kraju pokazala kao zloćudni tumor. Šok i nevjerica!

Tjedan dana nakon dijagnoze rodila sam predivnu curicu koja mi je spasila život. S njom je bilo lakše pretrpiti bolove, kemoterapiju, gubitak kose i sve drugo što dolazi s bolešću i njezinim liječenjem. Međutim, najteže mi je bilo ono na što me nitko nije pripremio, a to je mastektomija. Iako mi je inicijalno napravljena mastektomija s rekonstrukcijom dojki, par mjeseci od operacije, zbog infekcije sam bila podvrgnuta još jednoj operaciji te sam morala izvaditi jedan implantat. Ni trauma od same dijagnoze, ni kemoterapija, ni gubitak kose nije mi toliko teško pao kao gubitak dojki. Moje tijelo više nije bilo moje. Ništa od starog donjeg rublja više mi nije odgovaralo. Tada sam shvatila da se moje tijelo promijenilo, zauvijek. Ta spoznaja me bacila u depresiju. Mrzila sam svoje tijelo, do jednog dana kada sam mu počela biti zahvalna i ponosna na njega! Za sve što je izdržalo tijekom liječenja, za unutarnju snagu koju mi daje, za strahove i izazove koji su prerasli u samopouzdanje i ljubav prema sebi. Danas njegujem zahvalnost za svaki trenutak. Ljepotu vidim i u prihvaćanju sebe kakvima jesmo, sa svim nesavršenostima.

Bila sam šokirana slabom ponudom donjeg rublja i kupaćih kostima za žene nakon mastektomije, najviše na našem tržištu. Jedan od mojih najvećih izazova bio je pronaći udobnu i lijepu kućnu odjeću, pidžame i donje rublje koje bih nosila u periodu oporavka, ali i kasnije. U razgovoru s drugim ženama u mojoj situaciji otkrila sam da nisam sama. Tada je rođena ideja o proizvodnji donjeg rublja, pidžama i kupaćih kostima koje će ženama nakon operacije pružati ljepotu, udobnost, sigurnost, jednakost. Samo zato što nam je dijagnosticiran karcinom dojke ne znači da se nakon svega što smo prošle ne bi trebale osjećati ženstveno i lijepo, kao prije.

ARYA Intimates mijenja svijet donjeg rublja. Stvaramo potpuno novu kategoriju donjeg rublja, pidžama i kupaćih kostima koja je udobna, funkcionalna i lijepa. Inspirirana vlastitim iskustvom s mastektomijom cilj nam je potaknuti žene da (ponovno) zavole svoje tijelo i vrate ženstvenost i da slave snagu i gracioznost koja je proizašla iz izazovnih životnih okolnosti. Predstavljamo vam našu prvu kolekciju, uistinu napravljenu s ljubavlju, nadamo se da se to može osijetiti.

Osmišljeno, dizajnirano i proizvedeno u Hrvatskoj.

Share this post

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)